Presentación
A auga constitúe un recurso universal de primeira necesidade, de importancia mundial, cuxo coñecemento, xestión e uso poden e deben ser abordados desde unha perspectiva global necesariamente multidisciplinar
O V Congreso Internacional da auga titulado “A auga como recurso sustentable: ciencia, empresa e benestar” inscríbese no marco de estudo e investigación do Campus dá Auga do Campus de Ourense da Universidade de Vigo e, do mesmo xeito que nas edicións anteriores, o principal obxectivo é ofrecer un punto de encontro para reflexionar e intercambiar coñecementos sobre aspectos significativos relacionados coa auga.
Esta edición, organizada pola Facultade de Ciencias Empresariais e Turismo, presenta un carácter multidisciplinar, abordando aspectos específicos relacionados coa temática da auga, tales como o patrimonio hídrico, a súa xestión en empresas e turismo, incluíndo aspectos de acuicultura e a xestión de empresas acuícolas, así como o turismo deportivo e termalismo. Ademais, exploraranse aspectos vinculados á economía circular, a responsabilidade social e os obxectivos de desenvolvemento sostible no contexto do recurso hídrico.
Dentro da temática xeral sobre a auga, este V Congreso Internacional propón analizar diferentes liñas de investigación, nas que se contará coa participación de especialistas de referencia que, ademais de contextualizar a materia, expoñerán en forma de conferencia, diferentes resultados ou modelos de investigación dacordo cos seguintes bloques temáticos:
- Actividade turística e auga
- Termalismo
- Economía circular
- Empresa, Economía e Auga
Destinatarios: investigadores e investigadoras de comunidade universitaria e persoal de I+D de entidades públicas ou privadas que traballan sobre a temática da auga en diferentes escalas espazo-temporais.
Baixo o epígrafe “A auga como recurso: Ciencia, Empresa e Benestar”, a cidade de Ourense converterase nun foro de debate que aborde esta temática desde unha perspectiva multidimensional, tanto no ámbito da Península Ibérica como fóra dela.